Packa och skydda dina julprydnader

Utetemperaturerna har sjunkit avsevärt, det är ganska mörkt och varma kläder tas ut ur garderoben. Detta innebär: decembermånaden har kommit, semestern närmar sig och därför tas julprydnaderna tillbaka från skjulet. I den här artikeln ger vi dig ett antal tips för att fortsätta använda dina julprydnader optimalt varje år och vi gör en möjlig flytt runt helgdagarna lite enklare.

Julprydnadernas skydd

Julföremål är vanligtvis ömtåliga och ömtåliga föremål. Det är därför mycket viktigt att dessa artiklar är korrekt förpackade och skyddade. Eftersom det sista du väntar på är trasiga julgranskulor eller ljus, varav hälften inte längre fungerar. Så lägg in dem i robust papper och / eller dölj dem i robusta rörliga lådor, till exempel. På så sätt kan du lagra dina julprydnader på ett välorganiserat sätt och de är skyddade mot all yttre påverkan.

Material

Det är viktigt att veta vilka material som är bäst att använda för att packa in julpyntet. För att förhindra skador och att använda alla julföremål optimalt under semestern. Tänk till exempel på ömtåliga saker som till exempel de keramiska snögubbarna. Dessa tillbehör är extremt bräckliga. Du förvarar dem i ett lager eller på vinden under en längre tid och det är därför det är mycket viktigt att packa dem så bra som möjligt. Även för att du ibland kommer till denna plats för andra saker. Förpacka därför dina ömtåliga julföremål med pappershanddukar och gamla tidningar runt omkring dem.

Dålig lukt

Föremål som har packats i en låda eller lagring under lång tid kan tappa sin behagliga lukt. Du märker snart när du packar upp att de inte längre luktar lika bra som tidigare. Ett tips för att få dessa julartiklar att luktar trevligt igen: lägg några lavendelpåsar i den (rörliga) lådan. Detta gör att dina tillbehör luktar trevligt och du kan enkelt använda dem igen under den kommande julperioden. Glöm bara inte att köpa nya varje år, dessa lavendelpåsar tappar också sin doft.

Organiserar dina julprydnader

När alla julprydnader har packats in skyddade finns det inget bättre än att hata dem igen året efter och hitta dem lätt. God organisation är rätt lösning för detta. Ett gyllene tips: skapa etiketter för varje kategori julartiklar som du sedan fäster på (rörliga) lådorna. På så sätt vet du omedelbart vilka julföremål du har packat i vilken låda och du kan möblera ditt hem snabbt och enkelt. En annan fördel är att du enkelt kan packa in julen igen efter julperioden. Du vill inte spendera för mycket tid på det här.

Det händer vanligtvis inte att människor planerar att flytta under julsäsongen. Vi hoppas ändå ha hjälpt dig igen genom dessa tips. Planerar du att flytta under eller efter julperioden? Då är du på rätt plats hos oss som flyttfirma i Stockholm! Begär en offert utan skyldighet och kontakta oss.