Företagsflytt

En affärsflytt ofta är ett intensivt jobb som inte görs över en natt och som ni alla bör tänka på. Idag tittar vi närmare på flytt i flera delar. Att flytta på en gång är ett omöjligt jobb när du har flera anställda och arbetet inte får stanna. Grundlig förberedelse är nödvändig och därför är det gyllene spetsen att flytta i delar under en affärsflytt!

När väljer du stegvis flyttning?

Att flytta i delar kan vara en bra lösning om det inte är nödvändigt att flytta hela innehållet till den nya byggnaden på en gång. Det dagliga arbetet kan fortsätta att driva och varje anställd kan fortsätta arbeta. Om du vill flytta i delar, men den nuvarande byggnaden redan har avbrutits, är det bra att hyra ett (extra) lagringsutrymme under tiden där alla icke-väsentliga saker kan lagras tillfälligt. Det sparar mycket stress och kaos för de anställda och dina tillhörigheter flyttas säkert utan att förlora viktigt pappersarbete eller andra tillhörigheter.

Vad ska du vara uppmärksam på?

Det är viktigt att du först identifierar vilka föremål som inte är viktiga i den nya byggnaden. Tänk på gammal administration, men också extra skrivbord och andra föremål som inte används varje vecka. Se till att det finns ett område där du kan lagra dessa artiklar tillfälligt och där vi som flyttfirma i Stockholm kan ta dem. Packa dem snyggt i rörliga lådor och märka vad som finns i lådorna.

Vilka är fördelarna med att flytta i delar?

En stor fördel är att det dagliga arbetet på kontoret inte stannar. Anställda kan fortsätta arbeta på nuvarande plats, vilket har ett positivt inflytande på arbetsmiljön och effektiviteten. Alla tycker alltid att ett drag bör göras snabbt, men det är mycket viktigare att det görs ordentligt och det är särskilt viktigt med en affärsflytt. Det bör vara så lite besvär som möjligt för personal och möjliga leverantörer.

Och nu?

När du har lagrat de icke-väsentliga föremålen i ett förråd, kan du planera ett datum för flytten av resten av hushållens effekter. Det finns två alternativ för detta, först kan du göra det på en dag som det är ”stängt”, till exempel under helgen. Som ett resultat stannar inget arbete och du behöver inte betala personal för att hjälpa till att flytta. När du anlitar ett flyttföretag kan du ordna detta inom en dag under förutsättning att allt naturligtvis är väl förberett. Ett andra alternativ är att flytta tillsammans med personal, detta har fördelen att du har mindre kostnader för en flyttfirma, men arbetet stoppas. Naturligtvis kan du sedan organisera en trevlig företagsdrink för dina anställda, då har du dessutom fixat lite ”team building” för det året.

Vill du få mer information om en affärsflytt utan skyldighet eller begära en konkurrenskraftig offert från vårt flyttföretag från Stockholm? Vi ser gärna på möjligheterna med dig och gör en tydlig handlingsplan så att du är igång igen på nolltid.