Flytta eller renovera

Vad händer om du är trött på ditt nuvarande hem, eller vad händer om ditt hem blir för litet på grund av familjens expansion? Väljer du att renovera eller sälja ditt hem? Ibland måste du väga för- och nackdelar och ställa dig själv några viktiga frågor för att fatta beslutet. I den här artikeln försöker vi hjälpa dig ytterligare att fatta detta viktiga beslut. Bland annat med en lista av frågor för dig själv och några användbara tips!

Din plånbok

Först och främst är det viktigt för dig själv att du tittar på de ekonomiska möjligheterna, det är inte för alla att ”bara” köpa ett nytt hem. Ofta inte särskilt om du åker på grund av brist på plats, ett större hus kostar ofta mer pengar om du vill bo kvar i samma bostad. Frågan är givetvis också hur snabbt du kommer att sälja ditt nuvarande hem, för inte många familjer kan hosta upp två inteckningar. Det är därför helt upp till din egen plånbok. Fördelen med att renovera är att du kan göra det gradvis och därför inte omedelbart behöver en megabudget för att göra små anpassningar till ditt hem. Så fråga dig själv vad du vill tappa lika mycket, eftersom denna budget avgör vad som är och vad som inte är möjligt.

Dina bostads önskemål

Sätt dig ner med din partner och skapa en lista över dina bostadsbehov och svara på frågorna nedan. – I vilken stad / kommun vill du bo? – Vilka faciliteter ska det finnas i närheten? – Hur många sovrum ska huset ha? – Behöver du extra rum? Såsom en tvättstuga eller kontor – Vilka är dina önskemål när det gäller husets utformning? – Hur stor bör trädgården vara och vill du ha en trädgård alls?

Om du upptäcker att ditt nuvarande hem inte uppfyller ALLA ovanstående svar är att flytta det bästa alternativet. Uppfyller den bara några av ovanstående punkter? Då är en flytt kanske inte en dålig idé trots allt. Visa och hålla alla möjliga alternativ öppna, det rekommenderas att du bokar en tid med en arkitekt eller stylist för att få nytt liv i ditt nuvarande hem. Efter det kan du alltid få en entreprenör att besöka kommunen för nödvändiga tillstånd.

Steg för steg

Vårt viktigaste tips är att tänka noga över ditt slutliga beslut. Ofta kan några nätter med sömn orsaka tvivel och det är därför viktigt att du pratar om detta hemma. Vad tycker din partner? Vad vill barnen? Försök att kartlägga alla möjligheter på ett strukturerat sätt och inled inte ett drag över en natt.

Letar du efter ett tillfälligt lagringsutrymme eller en transporttjänst? Förutom att helt flytta en omlokalisering erbjuder vi som flyttfirma i Stockholm också hantverkare och det är till exempel möjligt att transportera dina nya möbler. Vill du ha mer information om möjligheterna? Vänligen kontakta oss utan någon skyldighet. Vårt team av flyttare hjälper dig gärna!