De fem vanligaste misstagen vid flytten

Du kanske flyttar i Stockholm eller i en annan livlig stad. Många saker måste ändå göras under flytten och chansen att göra misstag är också ganska hög. Att flytta kan dock också vara mycket roligt. Det är därför vi också har några tips för att se till att flytten går smidigt. Den här gången fokuserade vi på saker som inte borde gå fel. Det är bra att gå igenom detta så att du inte behöver göra dessa misstag längre och spara mycket tid.

Att konvertera kontrakt för sent

En flytt är inte bara att flytta saker från ett hus till ett annat, det är tyvärr mer än detta. Administrationen måste nämligen också göras. Vanligtvis finns det redan gas, vatten och ljus i det nya hemmet, så det är egentligen inte problemet. Arbetet handlar om konvertering av leverantörer av internet-, tv- och telefonabonnemang. Det kan ta ett antal veckor innan det ordnas. Så börja tidigt med detta så att du har allt ordnat för flytten!

Börja packa för sent

Även om du kanske tror att det självklart är det fortfarande många som gör detta misstag. När allt kommer omkring börjar de inte i tid att packa sakerna. Det visar sig att många skjuter upp packandet eller bara inte har någon uppfattning av hur lång tid det faktiskt tar. Du kan göra det bättre i ett tidigare skede och se till att det redan är ordnat före flytten.

Att inte packa saker ordentligt

Experter säger att det är det vanligaste felet är att förpacka rörliga föremål felaktigt, ibland används en skräppåse istället för en flyttlåda. Detta går ofta mindre bra och det finns goda chanser att sakerna rivs ut. När du ska köpa lådor är det bra att du köper tillräckligt med starka lådor, det vore trevligt om de är lika stora så att det är enkelt att stapla i den flyttbilen.

Få ingen eller lite hjälp

Om du inte ordnar tillräckligt med hjälp kan du bli överansträngd. Försök se till att det finns tillräckligt med hjälp med flytten. Du kan ta med vänner och familj för att hjälpa till, men du borde inte förvänta dig för mycket från människor över 60 år. Om du vill att flytten ska gå smidigt är det bra att anställa ett flyttföretag. De har mycket erfarenhet inom området och ser till att flytten går smidigt.

Inte tillräckligt med utrymme under flytten

När du måste flytta i en upptagen stad kan det ofta bli mycket upptaget på gatan. Om du installerar en rörlig hiss i Stockholm tar den lite plats på gatan. Men innan du kan lägga ner det måste du se till att det finns plats för det. Du måste se till att det finns tillräckligt med parkeringsplatser vid båda husen. Kontrollera också om gatan är tillräckligt bred för en skåpbil.