Bo tillsammans, tips för att lyckas

Det är naturligtvis superspännande när du ska leva tillsammans för första gången med ditt livs kärlek. Men tyvärr är det inte alltid en dans på rosor, hur ser du till att detta går smidigt? Du kommer att skapa en gemensam inredning från två helt olika anläggningar. Men tänk om du gillar skandinavisk snäva och han gillar landsbygden? Eller om han är en entusiast av den industriella stilen, men du verkligen vill ha en modern inredning. Vi har listat de gyllene tips för dig och avslöjat hemligheten för gemensam design.

Tips ett: skapa ett humörbräde

Det är viktigt att du har en hel bunt levande tidskrifter till hands, så fråga vänner och familj om gamla tidskrifter innan du börjar. Börja med att ta bilder av dina favoritartiklar från din nuvarande interiör. Låt din partner göra detsamma, skriv sedan ut fotona och klipp ut möbler och föremål. Nu ska du arbeta separat, det behöver verkligen inte vara ett konstverk. Ta en sax och klipp ut alla färger du gillar, föremål och stilar och klistra dem på ett stort ark, glöm inte att ta med dina favoritartiklar som du tryckte tidigare. Din partner gör samma sak under tiden, så se inte till att du gör det i samma rum, eftersom det kan leda till alla nödvändiga diskussioner. När du båda är redo, presentera ditt humörbräde till din partner. Det är viktigt att du bara anger de saker du Gillar med varandras humörbräda. Du klipper sedan ut dessa igen (ja, det är bara ett jobb) och försöker komma fram till ett gemensamt humörbräde tillsammans.

Tips två: välj dina saker

Gör INTE detta tillsammans! Det är mycket viktigt att du först ser själv vilka artiklar som har gjort sitt och vilka som du vill ta med dig till din nya bostad. När du har gjort det här valet kan du börja arbeta tillsammans. Du har antagligen redan mycket, som porslin, etc. Håll ditt gemensamma humörbräde till hands och se vilka föremål som passar och som inte matchar. Se till att du är öppen för varandras åsikter och att du närmar dig varandra positivt. Det kan vara så att vissa saker har känslomässigt värde och du kan inte alltid förvänta dig att andra inte tar det eftersom du inte gillar det.

Tips tre: spara och sälja

Det är ofta lättare att ge upp saker om du vet att du kan spara en bra mängd fickpengar. Kom överens med ett specifikt ”besparingsmål” med varandra om vad du kommer att göra med intäkterna från dina sålda varor. Detta kan vara vad som helst, till exempel en omfattande middag, en underbar avkopplande semester efter flytten, eller bara en frisk luft vid havet. På det här sättet vet du att du inte lägger bort dina dyrbara saker för ingenting och det är lättare att bli av med det på en gång.

Tips fyra: shoppa tills du tappar

Det är viktigt att du börjar med att skapa en budget för de nya artiklarna. När du har valt alla dina nuvarande föremål upptäcker du ofta att det är bäst att använda en ny soffa eller att ett stort skåp för din mormor verkligen inte kommer att överleva flytten. Så skapa en gemensam inköpslista med ”allmänna” villkor vad du behöver. Beroende på din budget kan du surfa på ett antal webbplatser i förväg hemma, så att min vän inte behöver spendera hela dagen på möbler. Vänta naturligtvis ett tag innan du köper stora saker tills du faktiskt har nyckeln till ditt nya hem. Den stora loungesoffan som du tänker på kan visa sig helt annorlunda i hörnet du hade i åtanke.

Med dessa tips kommer varje drag att bli framgångsrik! Vi gillar att tänka tillsammans med dig överallt och eftersom vi flyttar till en låg kostnad har du lite mer pengar att göra i ditt nya hus. Vänligen kontakta oss som din flyttfirma i Stockholm!